Kava

Su niekuo nesupainiojamo „Dallmayr“ kavos skonio paslaptis slypi dar žaliose jos pupelėse – naudojame tik išskirtines aukštumose augančias rūšis iš rafinuočiausių pasaulio regionų. Daugiausia kavos Dallmayr atsiveža iš Etiopijos, Papua Naujosios Gvinėjos, Kolumbijos ir Brazilijos.

Šioms pupelėms skirta nukeliauti ilgą kelią. Dallmayr darbuotojai, perkantys kavą iš augintojų, užtikrina aukštą jos kokybę ir kruopščiai stebi visą kelionę – nuo produkto kilmės šalies iki parduotuvės prekystalio.

Pirmenybė šeimos verslui, o ne didelėms plantacijoms

Beveik visų rūšių „Dallmayr“ kavos pagrindą sudaro Arabikos pupelės iš Etiopijos aukštumų. Derlingos žemės, aukštų kalnų ir palankaus klimato kombinacija šioje Šiaurės Rytų Afrikos šalyje yra ideali. Net ir šiandien kavamedžio uogos skinamos nuo laukinių miškuose augančių arba nedideliuose ūkiuose auginamų krūmų.

Kokybė nuo pupelės iki puoduko

Dallmayr ekspertai glaudžiai bendradarbiauja su ūkininkais ir patys lankosi auginimo vietose tam, kad nustatytų produkto kokybę. Net kai uogos dar auga ant kavamedžių, iš jų galima spręsti apie viduje bręstančių pupelių, o galiausiai ir apie paties gėrimo, atsidursiančio puodelyje, kokybę. Dallmayr perka tik tokias pupeles, kurios ilgai ir iki galo noksta palankaus klimato aukštumose, o paskui yra atsargiai nuskinamos ir apdorojamos rankomis. Po to kavamedžio uogos „išplaunamos“ naudojant specialų metodą, kuris taip pat pagerina žalių pupelių kokybę.

Gera žinoti, kad tokia aukšta kokybė vis dar egzistuoja

Vokietijoje dirbanti ekspertų komanda per dieną paragauja iki 400 kavos puodelių, nustato atskirų siuntų skirtumus ir nusprendžia, kokį mišinį naudoti geriausia. Pagrindinė jų užduotis – pasiekti, kad skirtingų rūšių „Dallmayr“ kavos skonio paletė metams bėgant išliktų tokia pati, nepaisant to, kad derliaus kokybė kasmet kinta. Taip užtikrinama, kad, pavyzdžiui, puodelis „Prodomo“ arba „Crema d‘Oro“ kavos visada išliktų lygiai toks pats skanus.